Menține sănătatea prostatei cu trei substanțe active

Menține sănătatea prostatei cu trei substanțe active

Publicat: 25.04.2019

Vizualizări: 8731

Necesitatea imperioasă de a urina, micțiunile dificile sau întrerupte, incontinența urinară - toate acestea sunt manifestari ale afecțiunilor prostatei care, pe langă importante probleme de sănătate, pot produce și deteriorarea calității vieții sexuale.

Necesitatea imperioasă de a urina, micțiunile dificile sau întrerupte, incontinența urinară - toate acestea sunt manifestari ale afecțiunilor prostatei care, pe langă importante probleme de sănătate, pot produce și deteriorarea calității vieții sexuale.

Ce este prostata?

Prostata este o glandă situată sub vezica urinară, care inconjoară uretra. În timpul vieții prostata suferă mai multe schimbări: la naștere este de mărimea unei boabe de mazăre; până la pubertate crește ușor de volum; la maturitate creșterea devine rapidă, ajungând la forma și dimensiunea normală (cât o nucă). Până la vârsta de 45-50 de ani, mărimea prostatei nu se mai schimbă, însă după această perioadă, la majoritatea bărbaților începe să crească iar. Această creștere este condiționată de înmulțirea celulelor, în timpul căreia se produce hipertrofia (hiperplazia) țesutului prostatei. Termenul de specialitate folosit este "hiperplazie benignă a prostatei" (Benign Prostatic Hyperplasia - BPH).

Prostata hiperplaziată impiedică curgerea fluxului de urină, jetul se îngustează și devine întrerupt, apare necesitatea de a urina frecvent, uneori chiar cu dureri în timpul micțiunii, iar randamentul sexual se limitează.

Date epidemiologice

Numărul bărbaților cu afecțiuni ale prostatei crește continuu. Hiperplazia benignă a prostatei este o boală care începe să apară în formă microscopică încă de la vârsta de 30 de ani, însă primele simptome clinice se manifestă în marea majoritate după 50 ani, chiar dacă boala se poate întâlni izolat și la indivizi mai tineri. Hipertrofia benignă de prostată, afecțiune care cuprinde semnele și simptomele rezultate în urma măririi de volum a prostatei, reprezintă o dezvoltare excesivă a țesutului prostatic, fără a avea un caracter malign. Riscul de apariție a acestei boli (BPH) crește odată cu înaintarea în vârstă. Peste jumătate din bărbații cu vârsta de peste 50 de ani au un anumit grad de hipertrofie de prostată. Până la vârsta de 80 de ani, aproape 80% dintre barbați prezintă o mărire semnificativă a volumului prostatei, însă numai un procent de 40 - 50% dintre aceștia ajung ca boala sa devina manifestă (simptomatică).

Cauzele apariției hipertrofiei benigne de prostată (BPH)

În ultimul deceniu au fost exprimate o serie de ipoteze privind cauzele apariției hiperplaziei benigne de prostată (BPH). S-a descoperit că este vorba de o combinație de mai mulți factori dintre care o influență decisivă o are în mod evident dezechilibrul hormonilor masculini in directă legatură cu procesele de îmbătrânire. În afară de aceasta, hiperplazia benignă a prostatei (BPH) poate fi cauzată și de acumularea excesivă de hormoni estrogeni în prostată, precum și de insuficientul aport de acizi grași, zinc și aminoacizi.

Simptomele hiperplaziei benigne a prostatei

La debutul bolii, bărbații pot prezenta doar o mică gamă de simptome deoarece musculatura vezicii urinare este suficient de puternică pentru a împinge urina chiar și printr-o uretră ușor comprimată. Pe măsură ce prostata crește, iar hipertrofia benignă a prostatei (BPH) începe sa restricționeze fluxul urinar, pot apărea următoarele simptome:

• flux urinar slab
• dificultate în a urina (micțiuni dificile, cu inițiere greoaie a fluxului urinar)
• jet urinar intermitent (începe și se oprește de mai multe ori)
• dificultate în a opri actul micțiunii
• incontinență urinară (pacientul pierde involuntar urină - în picături sau jet slab)
• senzație de urinare incompletă

Din cauza faptului că, de-a lungul evoluției bolii, musculatura vezicii urinare încearcă încontinuu să pompeze fluxul urinar dincolo de structura uretrei, pereții vezicii se subțiaza și devin tot mai puțin elastici. Ca urmare, vezica nu mai poate reține urina și apare necesitatea imperioasă de a urina mai frecvent. Aceste simptome pot include:

• urinări frecvente, în special noaptea, cu fragmentarea somnului
• necesitatea imperioasă de a urina
• incontinență urinară severă: pacientul pierde urina pe drumul spre baie

Diagnostic

Diagnosticul hipertrofiei benigne a prostatei (BPH), de regulă, nu crează probleme deosebite. El începe cu anamneza și este completat de: examenul sumar de urina, ecografia de prostată (vizualizată cel mai bine cu ajutorul sondei transrectale), măsurarea dimensiunilor prostatei și a reziduului urinar, investigarea vezicii urinare și a căilor urinare superioare, dozarea concentrațiilor de uree, creatinină și antigen specific prostatic (ASP).

Complicațiile hiperplaziei benigne a prostatei

Hiperplazia prostatica severă poate duce în timp la apariția de complicații importante, inclusiv la imposibilitatea eliminării urinei din vezica urinară. Retenția de urină și forțarea funcției vezicii urinare pot cauza infecții recurente de tract urinar. La un mic procent din bărbați apare blocarea eliminării urinei (bloc vezical), apar litiazele urinare ("pietrele" în vezică și/sau rinichi) și, consecutiv, grade variabile de deteriorare a structurii și funcției vezicii urinare și rinichilor.

Poate hiperplazia benignă a prostatei  (BPH) să degenereze spre un cancer de prostată?

Fie ca este tratată sau nu, hiperplazia benignă a prostatei nu este și nici nu poate conduce spre un proces canceros. Totuși, este posibil ca un pacient să aibă în același timp și hiperplazie benignă a prostatei (BPH) și cancer de prostată, iar simptomatologia să fie intricată.

Se poate ameliora evoluția hiperplazia benignă a prostatei?


Din fericire, există o cale de a preveni îmbolnăvirea prostatei și de a crește calitatea vieții sexuale. Această cale este reprezentată de utilizarea unor plante medicinale care prezintă efecte benefice incontestabile în ameliorarea simptomatologiei hipertrofiei benigne a prostatei: palmierul pitic (Serenoa repens), tomatele, urzica (Urtica dioica), strugurii-ursului (Arctostaphylos uva-ursi), dovleac. Toate aceste extracte benefice sunt conținute în suplimentul nutrițional Prostenal, special conceput pentru bărbați.

În perioada Iunie – Octombrie 2006, Walmark România a realizat un studiu terapeutic retrospectiv referitor la siguranța și eficacitatea administrării suplimentelor nutriționale Prostenal la pacienții cu HBP (hiperplazie beningă de prostată).

În studiu a fost inclus un număr total de 760 consumatori (bărbați) care au folosit produsele Prostenal în perioada 2005-2006. Acești clienți au completat un chestionar ce conținea întrebări legate de motivele pentru care au folosit Prostenal Perfect, de eficacitatea acestui produs în ameliorarea simptomatologiei prostatice, precum și de apariția unor eventuale efecte nedorite. Peste 40% dintre consumatori aveau un istoric al bolii de minim 3 ani, cu o simptomatologie polimorfă (urinări frecvente, în special nocturne, cu jet urinar slab, nevoie acută de a urina și senzație de urinare insuficientă). 

După minim 3 luni de administrare, 89,5% dintre consumatori au menționat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei prostatice. 

Folosirea suplimentelor nutriționale din gama Prostenal a dovedit un înalt profil de siguranță, nefiind raportate efecte secundare cauzate de administrarea produselor. Ca și efect secundar "pozitiv", unii pacienți au menționat o creștere a libidoului și a potenței.

 

Suplimentul nutrițional Prostenal conține extracte naturale din plante care au o influență benefică asupra dificultăților funcționale legate de hipertrofia benignă de prostată (BPH). Aceste extracte au proprietatea de a reduce acțiunea factorilor care conduc la mărirea prostatei.

Palmierul pitic - Saw Palmetto (Serenoa repens)

Substanțele active ale extractului de palmier pitic (arbore originar din America) sunt, în marea lor majoritate, fitosteroli și sitosteroli care acționeaza printr-un mecanism complex. Este vorba, în primul rând, de influențarea pozitivă a sintezei hormonilor masculini și, în al doilea rând, de importantele efecte antiinflamatorii ale acestora. Extractul de palmier pitic reduce simptomatologia determinată de hipertrofia prostatei. Din studiile efectuate în Cehia a reieșit că simptomele s-au redus semnificativ: la 21% din pacienți (după doua luni de administrare a Prostenal-ului), la 30% din pacienți (după patru luni) și la 45% din pacienți (după șase luni de folosire).

Urzica (Urtica dioica)

La fel ca și la palmierul pitic, extractul de urzică influențează benefic metabolismul hormonilor sexuali masculini și frânează dezvoltarea excesivă a celulelor prostatei.

Zincul

Zincul contribuie la menținerea nivelului normal de testosteron din sânge și are efecte benefice asupra fertilității și funcției reproductive.

Efectele produsului Prostenal

• supliment nutritiv special conceput pentru bărbați
• reprezinta o formulă complexă destinată protejării funcționării prostatei
• inhibă producția de mediatori ai inflamației
• ameliorează afecțiunile prostatice (atenuează tulburările de micțiune)
• reduce riscul de apariție a cancerului de prostată
• influențează pozitiv metabolismul hormonilor sexuali masculini
• ameliorează disfuncțiile sexuale masculine
• imbunătățește funcționarea sistemului genito-urinar la bărbați

 

Referitor la utilizarea suplimentului alimentar PROSTENAL domnul J.K. din Opava ne-a scris:

“Bună ziua, aș dori să vă mulțumesc pentru preparatul pe care nu demult l-ați scos pe piața cehă. Apreciez faptul că v-ați hotărât să rezolvați niște probleme specific bărbătești cu acest preparat - problemele cu prostata. Supărările mele au început cam acum un an, când am fost informat de doctor că, pentru îmbunătățirea stării actuale (probleme legate de urinare) va fi neapărată nevoie în următorii ani de o intervenție chirurgicală. De aceea, m-am hotarat sa încerc produsul PROSTENAL, lucru pentru care l-am consultat pe doctorul meu. Acesta s-a pronunțat favorabil referitor la compoziția preparatului și m-a încurajat să-l folosesc. Efectul obținut, cu toată neîncrederea mea inițiala, mi-a depășit toate așteptările. Problemele cu urinarea, care m-au chinuit și mi-au amărât viața personală atâta timp, aparțin deja trecutului... știu că efectul nu este permanent, dar la o utilizare de lungă durată (conform celor spuse de doctorul meu) am mari șanse de însănătoșire completă, fără a mai apela la operația chirurgicală.

Încă o dată mulțumiri și, urându-vă multe succese, vă salută J.K., Opava.”